Over mijn werk

Ik werk bijna altijd met fijne chamotte omdat mijn werkstukken tamelijk gedetailleerd zijn en met deze klei is dat goed mogelijk. Verder werk ik met glasglazuren, die ik zowel met de kwast als met airbrush opbreng. Tenslotte gebruik ik ook graag als ‘finishing touch’ goudglazuur en keramische transfers. Mijn werk wordt dus drie keer gebakken: eerst als biscuit, daarna voor het glazuur en tenslotte voor de afwerking met goud en transfers.
Een enkele keer voeg ik daar nog andere materialen aan toe: pareltjes, kralen, kant, tule of hout. Het vervaardigen van keramiek kosten dus veel tijd. Aangezien ik door mijn werk en privé-leven ook veel andere verplichtingen heb, kan ik er niet zo veel tijd aan besteden als ik eigenlijk zou willen. Daarom heb ik besloten om (voorlopig) slechts één keer per jaar te exposeren. Wel ben ik in mijn bescheiden galerietje thuis altijd op afspraak en vrijblijvend te bezoeken.

Inspiratie

Ik laat mij bij mijn werk inspireren door muziek (van pop tot opera, van Zuid-Amerikaans tot techno en alles wat daartussen ligt), door de bevolking van de de landen die ik bezocht en de reizen die ik heb gemaakt, maar ook door de wereld om mij heen: mode, kunstexposities, dieren, actualiteit.

Diva’s

Vrouwen spelen een grote rol in mijn werk.   De term diva wordt meestal gebruikt voor een gevierde operazangeres, maar betekent ook: een vrouw met een groot talent.  En ik ben van mening dat in iedere vrouw een diva schuilt, met talent op haar eigen gebied. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wat je huidskleur of achtergrond (al dan niet religieus) is. Al is het vaak aan de buitenkant niet zichtbaar: van binnen ben je een diva.
En een diva ziet er prachtig uit, maar humor mag niet ontbreken, liefst een beetje subtiel. Ik ben tevreden als mijn werk de toeschouwer een glimlach ontlokt.

Kleur

De meeste van mijn werken zijn kleurrijk. Dat zegt waarschijnlijk veel over mijzelf. Ik hou van mooie kleurencombinaties en dessins. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in mooie en interessante stoffen uit de hele wereld: Indonesië, China, India, Zuid Amerika, Afrika, maar ook zeker uit Nederland (denk aan de mooie Vlisco-patronen en de sitsen). Ook voor mijn keramische transfers ben ik altijd op zoek naar bijzondere afbeeldingen.

unnamed

Save

Save